GOVDE


Duct -Kanat Acikligi

Fanin etrafinda duct adi verilen bir parca olmak zorunda. Gorevi hem performansi arttirmak hem de fanla ilgili bir aksilik durumunda acisal hizi cok yuksek olan parcalarin etrafa savrulmasini engellemek. Duct ile fan kanatlari arasindaki acikligin en fazla 3 mm olmasi performans acisindan cok onemli. 

Govde
 Challenger`in iskeleti 2X2 cm citalardan olusuyor. Iskeletin uzeri 4 mm su kontrplagi ile, taban ise 6 mm su kontrplagi ile kaplanarak govde olusturuluyor. Dayanikli bir govde icin butun parcalar epoksi ile kaplaniyor.

Govde + Duct
 Duct`i polyester ve fiberglastan yapmak icin OSB dairelerin uzerine yerlestirilen formikadan ibaret bir kalip yapilmali. Resmin sol alt kosesinde bu kalibin parcalari gorulebilir. Kalip uzerine sirasiyla jelkot, elyaf ve hizlandiricisi ile sertlestiricisi ilave edilmis polyester uygulanarak duct imal ediliyor. Duct`in hava giris agzindaki airfoil seklini verebilmek icin de kalip uzerinde alci kullaniliyor. 


Govde, Duct ve Motor Askisi

Challenger`in iki yani ile on ve arkasi simetrik. Resimdeki govdenin icine yuzerligi saglamak icin yarim metrekare kadar styrofor yarlastirildikten sonra uzeri kapanacak, motor ve etegin de yerlestirilmesi ile hovercraft tamamlanacak.